• Magyar
  • English
Ár: 
3 750 Ft
Egri Bikavér 2015
száraz
Termelőhely: 
Eger
Évjárat: 
2015
Űrtartalom/Content: 
0.75 liter

A Bikavér Eger legfontosabb házasított vörösbora, pincészetünknél is kiemelt szerep jut neki. A Bikavér készítéséhez mindig a termőterület legjobb részeiből válogatjuk a szőlőt, így a Szarkás-tetőről  is a legérettebb, legegészségesebb szőlőt használtuk fel.

BORKÉSZÍTÉS-ÉRLELÉS:  
A rendkívüli minőségű szőlő értékeit megőrizve, hagyományos eljárással készülnek a Gróf Buttler borok. A kisládás kézi szüretet követően, a préselést és a szűrést kihagyva a kékszőlőt bogyózzuk, a bogyókat kíméletesen megroppantjuk, majd kádakban, kézi csömöszölés mellett erjesztjük. Az alkoholos erjedést követően a bort lefejtük és kiváló minőségű tölgyfahordókban érleljük.
A minimális kén kivételével semmilyen anyagot nem adunk a borhoz, az erjedés is természetes élesztőkkel megy végbe.

PALACKOZVA: 2016.01.09.

ANALITIKA:
Alkohol: 12,5 %
Titrálható savtartalom: 5,5 g/l
Extrakt: 28,6 g/l

FAJTÁK:

kékfrankos: 35%
merlot: 12%
cabernet sauvignon 18%
cabernet franc  4%
pinot noir 16%.
portuguiser: 15%


KÓSTOLÁSI JEGYZET: Szépen olvadnak egybe a házasított tételek. A vezető karakter az ásványosság és a gyümölcsösség. Közepesnél testesebb, lendületes, de lekerekedett savakkal, s lédús gyümölcsökkel hódít. Lecsengése hosszú, gyümölcsös és ásványos.
Ez a bor hosszú érlelési potenciál rendelkezik.

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 16-17 °C
 

GRÓF BUTTLER BORÁSZAT ZRT. | 3300 EGER, NAGYKŐPOROS ÚT 23–25. | TEL: +36 (36) 515-335 | E-MAIL: INFO@GROFBUTTLER.HU | ADATVÉDELEM | SZÁLLÍTÁSI ÉS FIZETÉSI TÁJÉKOZTATÓ