• Magyar
  • English
Ár: 
7 000 Ft
Egri Bikavér superior Nagy Eged 2011
száraz
Termelőhely: 
Eger
Évjárat: 
2009
Űrtartalom/Content: 
0.75 liter
Szőlőfajta: 
Kadarka, Pinot noir, Cabernet sauvignon, Merlot

Mély rubin szín. Rendkívüli ásványosság jellemzi, amit a piros és fekete bogyós gyümölcsök valamint fűszerek és hordófűszerek gazdagítanak. 

Telt, koncentrált, lecsiszolt, mégis élénk savakkal, feszességet adó érett tanninokkal. Lecsengése rendkívül hosszú, gyümölcsökben gazdag. 
Érlelési potenciálja óriási, még csak most bontogatja szárnyait.

 

TERMŐHELY: A Bikavér Eger legfontosabb házasított vörösbora, pincészetünknél is kiemelt szerep jut neki. A Bikavér készítéséhez mindig a termőterület legjobb részeiből válogatjuk a szőlőt, így a legkiválóbb dűlőnkből, a Nagy-Egedről is a legérettebb, legegészségesebb szőlőt használtuk fel.
 

A DŰLŐRŐL

NAGY-EGED
Talaj:
rendzina termőtalaj, triászi mészkő, triászi-eocén mészmárga, agyagos vályog
Kitettség: déli fekvés
Lejtőszög: 8-35%
Telepítés: 2003
Terület nagysága: 18 ha
Művelésmód: bakművelés, alacsony-, középmagas kordon

 

BORKÉSZÍTÉS-ÉRLELÉS: 
A rendkívüli minőségű szőlő értékeit megőrizve, hagyományos eljárással készülnek a Gróf Buttler borok. A kisládás kézi szüretet követően, a préselést és a szűrést kihagyva a kékszőlőt bogyózzuk, a bogyókat kíméletesen meg-roppantjuk, majd kádakban, kézi csömöszölés mellett erjesztjük. Az alkoholos erjedést követően a bort lefejtük és kiváló minőségű tölgyfahordókban érleljük.
A minimális kén kivételével semmilyen anyagot nem adunk a borhoz, az erjedés is természetes élesztőkkel megy végbe.

PALACKOZVA: 2016. 08. 10.
 

ANALITIKA:

Alkohol: 15 %
Titrálható savtartalom: 6 g/l
Extrakt: 28,6 g/l


KÓSTOLÁSI JEGYZET: Mély rubin szín. Rendkívüli ásványosság jellemzi, amit a piros és fekete bogyós gyümölcsök valamint fűszerek és hordófűszerek gazdagítanak.
Telt, koncentrált, lecsiszolt, mégis élénk savakkal, feszességet adó érett tanninokkal. Lecsengése rendkívül hosszú, gyümölcsökben gazdag.
Érlelési potenciálja óriási, még csak most bontogatja szárnyait.

 

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 16-17 °C

GRÓF BUTTLER BORÁSZAT ZRT. | 3300 EGER, NAGYKŐPOROS ÚT 23–25. | TEL: +36 (36) 515-335 | E-MAIL: INFO@GROFBUTTLER.HU | ADATVÉDELEM | SZÁLLÍTÁSI ÉS FIZETÉSI TÁJÉKOZTATÓ