2019.04.25 – 28
Bor. Gasztronómia. Fesztivál.

Találkozzunk a Dobó – téren és kóstold meg az új évjáratunkat, melyet a rendezvényen mutatunk be először!


De tudod hogy mi is pontosan az Egri Csillag?

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az először 2010-es évjáratból származó csillagként felragyogó fehér cuvée bor.
Az Egri Bikavér fehér párjaként gondolhatunk rá.
A bor előállításához szükséges szőlőt csak az Egri borvidék területéről származó és az Eger termékleírásban felsorolt a feltételeknek megfelelő, négy, legalább 50 % arányban Kárpát-medencei fehér szőlőfajta borának arányos házasításával lehet előállítani. Továbbá házasításkor az illatos fehér szőlők boának aránya együttesen sem haladhatja meg a 30%-ot.
Az így készült bor olyan zöldes fehér színárnyalattól a zöldessárga, sárga színárnyalatig terjedő megjelenéssel rendelkező friss üde jellegű, gyümölcsillatokat és/vagy virágillatokat magában hordozó, intenzív gyümölcs ízekkel rendelkező száraz fehérbor, amelynek komplexitását jól illusztrálja, hogy egyetlen szőlőfajta borának jellege sem lehet uralkodó jegy benne.
A bort előzetes minősítést követően a szüretet követő év március 15-től lehet forgalomba hozni.
Önállóan, aperitifként de fehér húsokból készült ételekhez is ajánljuk 10-12C fokon fogyasztani.

Egri Csillag legendája

Egerben és környékén a kereskedőket és a vándorokat valaha az őrkunyhók fénye vezette, segítette útjukon. Ezeket az őrkunyhókat jórészt az egri szőlős gazdák építették a Nagy-Eged és a város észak-keleti végein fekvő szőlőikbe útjelző, egyben védelmi célzattal. Az egyik őrkunyhó, a Csúnyamunka romjai még mai is fellelhetők Ostoroson. Az utasbarát jelzőfényeknek híre ment országszerte. Akkoriban terjedt el az a mondás, hogy ha Egerbe utazol, kövesd az egri csillagot!

Játssz velünk a Facebook oldalunkon és nyerj kóstolójegyeket!
A játékszabályzatot ITT találod.

A honlap további használatához a sütik használatát, valamint az adatvédelmi irányelveleket el kell fogadni. További információ>>

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás