• Magyar
  • English
Ár: 
3 050 Ft
Egri Cuvée vörös 2009
száraz
Mély rubin szín. Fekete bogyós gyümölcsökben gazdag illat, melyet a fűszerek, a csokoládé, illetve a területre jellemező elegáns ásványosság tesz még komplexebbé. A fajták szépen egészítik ki egymást. Lecsengése rendkívül hosszú, gyümölcsökben, csokoládé aromában gazdag. Ez a bor hosszú érlelési potenciál rendelkezik.
Termelőhely: 
Eger
Évjárat: 
2009
Űrtartalom/Content: 
0.75 liter
Szőlőfajta: 
Syrah, Kadarka, Portugieser...

TERMŐHELY:

Igazi birtokbor, hiszen a Szarkás és a Nagy-Eged területeinkről is használtunk szőlőt. A meszes talaj különleges savszerkezetet biztosít a cuvéenek, a lendületes, mégis kerek savak életet visznek ebbe a borba.

 

A DŰLŐRŐL

SZARKÁS-TETŐ
Talaj:
riolittufa, vályog-agyag
Kitettség: déli fekvés, Ny-D-Ny-i fekvés (lejtés)
Lejtőszög: 10%
Telepítés: 2000
Terület nagysága: 18 ha
Művelésmód: alacsony kordon
 

NAGY-EGED
Talaj:
rendzina termőtalaj, triászi mészkő, triászi-eocén mészmárga, agyagos vályog
Kitettség: déli fekvés
Lejtőszög: 8-35%
Telepítés: 2003
Terület nagysága: 18 ha
Művelésmód: bakművelés, alacsony-, középmagas kordon
 

BORKÉSZÍTÉS-ÉRLELÉS: 
A rendkívüli minőségű szőlő értékeit megőrizve, hagyományos eljárással készülnek a Gróf Buttler borok. A kisládás kézi szüretet követően, a préselést és a szűrést kihagyva a kékszőlőt bogyózzuk, a bogyókat kíméletesen meg-roppantjuk, majd kádakban, kézi csömöszölés mellett erjesztjük. Az alkoholos erjedést követően a bort lefejtük és kiváló minőségű tölgyfahordókban érleljük.
A minimális kén kivételével semmilyen anyagot nem adunk a borhoz, az erjedés is természetes élesztőkkel megy végbe.

                                                                   

ANALITIKA:

Alkohol: 15 %

Titrálható savtartalom: 6,2 g/l
Extrakt: 28,6 /l

 


KÓSTOLÁSI JEGYZET: Mély rubin szín. Fekete bogyós gyümölcsökben gazdag illat, melyet a fűszerek, a csokoládé, illetve a területre jellemező elegáns ásványosság tesz még komplexebbé. A fajták szépen egészítik ki egymást. Lecsengése rendkívül hosszú, gyümölcsökben, csokoládé aromában gazdag. Ez a bor hosszú érlelési potenciál rendelkezik.
 

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 16-17 °C

GRÓF BUTTLER BORÁSZAT ZRT. | 3300 EGER, NAGYKŐPOROS ÚT 23–25. | TEL: +36 (36) 515-335 | E-MAIL: INFO@GROFBUTTLER.HU | ADATVÉDELEM | SZÁLLÍTÁSI ÉS FIZETÉSI TÁJÉKOZTATÓ