• Magyar
  • English
Ár: 
3 050 Ft
Kékfrankos 2015
száraz
Termelőhely: 
Eger
Évjárat: 
2015
Űrtartalom/Content: 
0.75 liter
Szőlőfajta: 
Kékfrankos

Fajtajelleges aromák köszönnek vissza a borból, piros bogyósgyümölcsök és bors. Komplexé az ásványosság és a hordófűszerek teszik ezt a bort. Lédús gyümölcsökben gazdag, ásványos, tüzes vörösbor.

 

TERMŐHELY:A kékfrankos és a Szarkás-tető párosa mindig izgalmas és tartalmas bort eredményez. A gyümölcsök és a fűszerek mellett a terület ásványossága az, ami felismerhetővé teszi a Gróf Buttler kékfrankosait.


SZARKÁS-TETŐ
Talaj: riolittufa, vályog-agyag
Kitettség: déli fekvés, Ny-D-Ny-i fekvés (lejtés)
Lejtőszög: 10%
Telepítés: 2000
Terület nagysága: 18 ha
Termesztett fajták: kékfrankos, merlot, pinot blanc, pinot noir, syrah, cabernet sauvignon, cabernet franc, chardonnay, portugieser
Művelésmód: 0,8 illetve 0,9 méteres tőtávolság és 2,4 méteres sortávolság (2,4­*0,8, 2,4*0,9), alacsony kordon
Borok stílusa, jellemzői: elegancia, ásványosság, gyümölcsösség, arányos struktúra

BORKÉSZÍTÉS-ÉRLELÉS: A rendkívüli minőségű szőlő értékeit megőrizve, hagyományos eljárással készülnek a Gróf Buttler borok. A kisládás kézi szüretet követően, a préselést és a szűrést kihagyva a kékszőlőt bogyózzuk, a bogyókat kíméletesen megroppantjuk, majd kádakban, kézi csömöszölés mellett erjesztjük. Az alkoholos erjedést követően a bort lefejtük és kiváló minőségű tölgyfahordókban érleljük.
A minimális kén kivételével semmilyen anyagot nem adunk a borhoz, az erjedés is természetes élesztőkkel megy végbe.
.

ANALITIKA:
Alkohol: 13,5 % Titrálható
savtartalom: 6,1 g/l
Extrakt: 26,6 g/l

KÓSTOLÁSI JEGYZET: Fajtajelleges aromák köszönnek vissza a borból, piros bogyósgyümölcsök és bors. Komplexé az ásványosság és a hordófűszerek teszik ezt a bort. Lédús gyümölcsökben gazdag, ásványos, tüzes vörösbor.

 

PALACKOZVA: 2017. 04. 13

GRÓF BUTTLER BORÁSZAT ZRT. | 3300 EGER, NAGYKŐPOROS ÚT 23–25. | TEL: +36 (36) 515-335 | E-MAIL: INFO@GROFBUTTLER.HU | ADATVÉDELEM | SZÁLLÍTÁSI ÉS FIZETÉSI TÁJÉKOZTATÓ