• Magyar
  • English
Ár: 
7 500 Ft
Syrah 2013 Grand Selection
száraz
Szinte fekete színű ital, amely vastagon feltapad a pohár falára. Rendkívül koncentrált és komplex illat, amelyet sokféle erdei és feketebogyós gyümölcs vezet (fekete ribizli, feketecseresznye, áfonya, aszalt szilva, szeder) Elegáns hordófűszerek egészítik ki a gyümölcsöket, mint a vanília, kakaóbab, füst, mogyoró és némi dohány. Az egri savak biztosítják, hogy nem nehézkes. Komplex, gazdag, kerek bor, hosszú lecsengéssel. Még mindig nagyon fiatal bor, hatalmas érlelési potenciállal.
Termelőhely: 
Eger
Évjárat: 
2013
Űrtartalom/Content: 
0.75 liter
Szőlőfajta: 
Syrah

TERMŐHELY: A Syrah évek óta kiemelkedő helyet foglal el a pincészet életében, hiszen a fajta nagyon jól érzi magát a Nagy-Eged-hegyen.  A legújabb termékleírás szerint nem tüntethetjük fel, de a szőlő teljes egészében a Nagy-Eged termése
 

DŰLŐINK

NAGY-EGED
Talaj:
rendzina termőtalaj, triászi mészkő, triászi-eocén mészmárga, agyagos vályog
Kitettség: déli fekvés
Lejtőszög: 8-35%
Telepítés: 2003
Terület nagysága: 18 ha
Művelésmód: bakművelés, alacsony-, középmagas kordon

 

SZARKÁS-TETŐ
Talaj:
riolittufa, vályog-agyag
Kitettség: déli fekvés,
Ny-D-Ny-i fekvés (lejtés)
Lejtőszög: 10%
Telepítés: 2000
Terület nagysága: 18 ha
Művelésmód: 0,8 illetve 0,9 méteres tőtávolság és 2,4 méteres sortávolság (2,4­*0,8, 2,4*0,9), alacsony kordon

 

BORKÉSZÍTÉS-ÉRLELÉS: 
A rendkívüli minőségű szőlő értékeit megőrizve, hagyományos eljárással készülnek a Gróf Buttler borok. A kisládás kézi szüretet követően, a préselést és a szűrést kihagyva a kékszőlőt bogyózzuk, a bogyókat kíméletesen megroppantjuk, majd kádakban, kézi csömöszölés mellett erjesztjük. Az alkoholos erjedést követően a bort lefejtük és kiváló minőségű tölgyfahordókban érleljük.
A minimális kén kivételével semmilyen anyagot nem adunk a borhoz, az erjedés is természetes élesztőkkel megy végbe.


PALACKOZVA: 2017. 05. 04.
 

ANALITIKA:

Alkohol: 14,5 %
Titrálható savtartalom: 5,8 g/l
Extrakt: 33 g/l

 

KÓSTOLÁSI JEGYZET:

Szinte fekete színű ital, amely vastagon feltapad a pohár falára.

Rendkívül koncentrált és komplex illat, amelyet sokféle erdei és feketebogyós gyümölcs vezet (fekete ribizli, feketecseresznye, áfonya, aszalt szilva, szeder) Elegáns hordófűszerek egészítik ki a gyümölcsöket, mint a vanília, kakaóbab, füst, mogyoró és némi dohány. Az egri savak biztosítják, hogy nem nehézkes. Komplex, gazdag, kerek bor, hosszú lecsengéssel. Még mindig nagyon fiatal bor, hatalmas érlelési potenciállal.

 

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 16-17 °C

GRÓF BUTTLER BORÁSZAT ZRT. | 3300 EGER, NAGYKŐPOROS ÚT 23–25. | TEL: +36 (36) 515-335 | E-MAIL: INFO@GROFBUTTLER.HU | ADATVÉDELEM | SZÁLLÍTÁSI ÉS FIZETÉSI TÁJÉKOZTATÓ