EGRI KADARKA SUPERIOR 2015

5 900 Ft

Nagyon gazdag és tömör korty, amelyben a szép savak és az édes aromák játékossága igazi élményt nyújt. Kiemelkedő koncentráltság és mélység jellemző erre a borra. Hosszú érlelési potenciál rendelkezik.

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 16-17 °C

 

Leírás

TERMŐHELY: A kadarka két szempontból is kiemelt fajta a borászatnál. Egyrészt, mint kárpát-medencei fajta fontos a szortimentben, másrészt pedig a Nagy-Eged Bikavér alapját adja.

A DŰLŐRŐL

NAGY-EGED
Talaj:
rendzina termőtalaj, triászi mészkő, triászi-eocén mészmárga, agyagos vályog
Kitettség: déli fekvés
Lejtőszög: 8-35%
Telepítés: 2003
Terület nagysága: 18 ha
Művelésmód: bakművelés, alacsony-, középmagas kordon

BORKÉSZÍTÉS-ÉRLELÉS: A rendkívüli minőségű szőlő értékeit megőrizve, hagyományos eljárással készülnek a Gróf Buttler borok. A kisládás kézi szüretet követően, a préselést és a szűrést kihagyva a kékszőlőt bogyózzuk, a bogyókat kíméletesen meg-roppantjuk, majd acéltartályban erjesztjük. Az alkoholos erjedést követően a bort lefejtük és kiváló minőségű tölgyfahordókban érleljük. A minimális kén kivételével semmilyen anyagot nem adunk a borhoz, az erjedés is természetes élesztőkkel megy végbe.

Erjesztés: spontán erjesztés acéltartályban.
Érlelés: használt, 1000l-es hordóban

ANALITIKA:
Alkohol: 13 %
Titrálható savtartalom:  6,1 g/l
Extrakt: 46 g/l 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

A honlap további használatához a sütik használatát, valamint az adatvédelmi irányelveleket el kell fogadni. További információ>>

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás