EGRI BIKAVÉR 2015

3 750 Ft

Szépen olvadnak egybe a házasított tételek. A vezető karakter az ásványosság és a gyümölcsösség. Közepesnél testesebb, lendületes, de lekerekedett savakkal, s lédús gyümölcsökkel hódít. Lecsengése hosszú, gyümölcsös és ásványos.
Ez a bor hosszú érlelési potenciál rendelkezik.

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 16-17 °C

Kategória:

Leírás

Összetétele:
Kékfrankos: 35%
Merlot: 12%
Cabernet sauvignon 18%
Cabernet franc  4%
Pinot noir 16%.
Portuguiser: 15%

TERMŐHELY: A Bikavér Eger legfontosabb házasított vörösbora, pincészetünknél is kiemelt szerep jut neki. A Bikavér készítéséhez mindig a termőterület legjobb részeiből válogatjuk a szőlőt, így a Szarkás-tetőről  is a legérettebb, legegészségesebb szőlőt használtuk fel.

BORKÉSZÍTÉS-ÉRLELÉS:
A rendkívüli minőségű szőlő értékeit megőrizve, hagyományos eljárással készülnek a Gróf Buttler borok. A kisládás kézi szüretet követően, a préselést és a szűrést kihagyva a kékszőlőt bogyózzuk, a bogyókat kíméletesen megroppantjuk, majd tartályban erjesztjük. Az alkoholos erjedést követően a bort lefejtjük és kiváló minőségű tölgyfahordókban érleljük.
A minimális kén kivételével semmilyen anyagot nem adunk a borhoz, az erjedés is természetes élesztőkkel megy végbe. 

Szüret ideje: 2015. szept.10.- okt.12.
Erjesztés: acéltartályban
Érlelés: 24 hónapig, magyar tölgyfa hordóban, 1/3-részt új fában. 

PALACKOZVA: 2017.01.09. 

ANALITIKA:
Alkohol: 12,5 %
Titrálható
Savtartalom: 5,5 g/l
Extrakt: 28,6 g/l

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„EGRI BIKAVÉR 2015” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..