GB EGRI CABERNET CUVÉE 2015

1 850 Ft

Egy fűszeres, gyümölcsös, könnyed vörösbor a cabernet sauvignon és franc minden erényével. Lecsengését a gyümölcsösség és az ásványosság határozza meg.  A fajtajelleg mellett Eger hamisítatlan ízeit rejtettük palackba.

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 16-17 °C

Kategória:

Leírás

Az Egri borvidék kiválóan alkalmas szép,letisztult, azonban gazdag borok előállítására. Ez a kiváló bor a két cabernet szőlőfajták  házasításából született. A Szarkás-tető riolitos mineralitása teszi sokrétűvé ezt a gyümölcsös, fűszeres vörösbort.

SZARKÁS-TETŐ
Talaj:
riolittufa, vályog-agyag
Kitettség: déli fekvés, Ny-D-Ny-i fekvés (lejtés)
Lejtőszög: 10%
Telepítés: 2000
Terület nagysága: 18 ha
Termesztett fajták: kékfrankos, merlot, pinot blanc, pinot noir, syrah, cabernet sauvignon, cabernet franc, chardonnay, portugieser
Művelésmód: 0,8 illetve 0,9 méteres tőtávolság és 2,4 méteres sortávolság (2,4­*0,8, 2,4*0,9), alacsony kordon
Borok stílusa, jellemzői: elegancia, ásványosság, gyümölcsösség, arányos struktúra

BORKÉSZÍTÉS:
A rendkívüli minőségű szőlő értékeit megőrizve, hagyományos eljárással készülnek a Gróf Buttler borok. A kisládás kézi szüretet követően, a préselést és a szűrést kihagyva a kékszőlőt bogyózzuk, a bogyókat kíméletesen megroppantjuk, majd kádakban, kézi csömöszölés mellett erjesztjük. Az alkoholos erjedést követően a bort lefejtük és kiváló minőségű tölgyfahordókban érleljük.

A minimális kén kivételével semmilyen anyagot nem adunk a borhoz, az erjedés is természetes élesztőkkel megy végbe.

PALACKOZVA: 2014.03.31

ANALITIKA:
Alkohol: 14 V%
Titrálható savtartalom: 5,4 g/l
Extrakt: 29,6 g/l

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„GB EGRI CABERNET CUVÉE 2015” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..