EGRI PINOT NOIR SUPERIOR 2014

3 750 Ft

A fajtára jellemző, világos, rubinvörös szín. Elegáns, nem tolakodó, illatában lédús, piros bogyós gyümölcsök fedezhetőek fel (meggy, cseresznye, cigánymeggy, piros ribizli), amelyet finom fűszeresség ölel körül. A kortyot lendületes, egri savak vezetik, a puha tannin, az összképbe szépen simuló, diszkrét alkohol és a frissítő gyümölcsösség teszik kedvessé a kortyot. Vibráló érzetű hosszú utóíze, méltó lezárást biztosít a kortynak.

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 16-17 °C

Kategória:

Leírás

TERMŐHELY: Burgundia első számú kékszőlőfajtája Egerben is otthon érzi magát. Igazi birtokbor, hiszen a Szarkás és a Nagy-Eged területeinkről is használtunk szőlőt.

SZARKÁS-TETŐ
Talaj:
riolittufa, vályog-agyag
Kitettség: déli fekvés, Ny-D-Ny-i fekvés (lejtés)
Lejtőszög: 10%
Telepítés: 2000
Terület nagysága: 18 ha
Művelésmód: alacsony kordon

NAGY-EGED
Talaj:
rendzina termőtalaj, triászi mészkő, triászi-eocén mészmárga, agyagos vályog
Kitettség: déli fekvés
Lejtőszög: 8-35%
Telepítés: 2003
Terület nagysága: 18 ha
Művelésmód: bakművelés, alacsony-, középmagas kordon 

BORKÉSZÍTÉS-ÉRLELÉS:
A rendkívüli minőségű szőlő értékeit megőrizve, hagyományos eljárással készülnek a Gróf Buttler borok. A kisládás kézi szüretet követően, a préselést és a szűrést kihagyva a kékszőlőt bogyózzuk, a bogyókat kíméletesen megroppantjuk, majd kádakban, kézi csömöszölés mellett erjesztjük. Az alkoholos erjedést követően a bort lefejtük és kiváló minőségű tölgyfahordókban érleljük.
A minimális kén kivételével semmilyen anyagot nem adunk a borhoz, az erjedés is természetes élesztőkkel megy végbe.

ANALITIKA:
Alkohol: 13,5 %
Titrálható
Savtartalom: 5,3 g/l
Extrakt: 28 g/l

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„EGRI PINOT NOIR SUPERIOR 2014” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..