EGRI BIKAVÉR NAGY-EGED GRAND SUPERIOR 2013

9 900 Ft

ELŐJEGYEZHETŐ

Kereskedelmi forgalomba kerülés 2019.02.15.

Mély rubin szín. Piros és fekete bogyós gyümölcsökben gazdag illat, illetve a területre jellemező elegáns ásványosság jellemzi a bort. Arányos szerkezet: telt, koncentrált, lekerekedett, mégis élénk savakkal, feszességet adó érett tanninokkal. Lecsengése hosszú, gyümölcsökben gazdag. Érlelési potenciálja óriási, még csak most bontogatja szárnyait.

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 16-17 °C

Leírás

Összetétele:
Merlot 28%
Cabernet franc 24%
Kadarka 23 %
Pinot noir 11%
Syrah 8%
Cabernet sauvignon 6%

TERMŐHELY: A Bikavér Eger legfontosabb házasított vörösbora, pincészetünknél is kiemelt szerep jut neki. A Bikavér készítéséhez mindig a termőterület legjobb részeiből válogatjuk a szőlőt, így a legkiválóbb dűlőnkből, a Nagy-Egedről is a legérettebb, legegészségesebb szőlőt használtuk fel.

A DŰLŐRŐL

NAGY-EGED
Talaj: rendzina termőtalaj, triászi mészkő, triászi-eocén mészmárga, agyagos vályog
Kitettség: déli fekvés
Lejtőszög: 8-35%
Telepítés: 2003
Terület nagysága: 18 ha
Művelésmód: bakművelés, alacsony-, középmagas kordon

BORKÉSZÍTÉS-ÉRLELÉS:
A rendkívüli minőségű szőlő értékeit megőrizve, hagyományos eljárással készülnek a Gróf Buttler borok. A kisládás kézi szüretet követően, a préselést és a szűrést kihagyva a kékszőlőt bogyózzuk, a bogyókat kíméletesen meg-roppantjuk, majd acéltartályban erjesztjük. Az alkoholos erjedést követően a bort lefejtük és kiváló minőségű tölgyfahordókban érleljük.
A minimális kén kivételével semmilyen anyagot nem adunk a borhoz, az erjedés is természetes élesztőkkel megy végbe.

Erjesztés: spontán erjesztés acéltartályban, körfejtéssel
Érlelés: új 225l hordóban (magyar, francia) 26 hónapot

ANALITIKA:
Alkohol: 15 %
Titrálható savtartalom: 5,9 g/l
Extrakt: 35 g/l

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

A honlap további használatához a sütik használatát, valamint az adatvédelmi irányelveleket el kell fogadni. További információ>>

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás