EGRI PHANTOM GRAND SUPERIOR 2012

18 000 Ft

Mély rubin szín. Illatában a fekete bogyós gyümölcsök aromái, fűszerek és a csokoládé a meghatározó. Nagy anyag a javából! Rendkívül koncentrált, tömény, vastag bor. Még igen fiatal, rendkívüli érlelési potenciállal. Kóstolva érezni csak igazán, hogy milyen komoly borral van dolgunk.  A sokrétű fűszeresség, az intenzív fekete szeder-aromák, a csokoládé és a diszkrét ásványosság teszik ízben felejthetetlenné ezt a bort.  Rendkívül hosszú lecsengés. Érdemes még néhány évig érlelni, bár már most is megmutatja nagyságát.

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 17-18 °C

Leírás

TERMŐHELY: A legértékesebb termőterületünk, a Nagy-Eged hegy adott évjáratának legjobb termése került Phantom néven palackba. 2012-ben a házasítási arányok megfelelnek a nagy-eged-hegyi területünkön lévő kékszőlők arányának. Merlot 23%, Kadarka 23%, Syrah 22%, Pinot noir 16%, Cabernet franc 8%, Cabernet sauvignon 8%. Összesen 2000 palack készült.

A DŰLŐRŐL

NAGY-EGED
Talaj:
rendzina termőtalaj, triászi mészkő, triászi-eocén mészmárga, agyagos vályog
Kitettség: déli fekvés
Lejtőszög: 8-35%
Telepítés: 2003
Terület nagysága: 18 ha
Művelésmód: bakművelés, alacsony-, középmagas kordon 

BORKÉSZÍTÉS-ÉRLELÉS: A rendkívüli minőségű szőlő értékeit megőrizve, hagyományos eljárással készülnek a Gróf Buttler borok. A kisládás kézi szüretet követően, a préselést és a szűrést kihagyva a kékszőlőt bogyózzuk, a bogyókat kíméletesen meg-roppantjuk, majd kádakban, kézi csömöszölés mellett erjesztjük. Az alkoholos erjedést követően a bort lefejtük és kiváló minőségű tölgyfahordókban érleljük.
A minimális kén kivételével semmilyen anyagot nem adunk a borhoz, az erjedés is természetes élesztőkkel megy végbe. 

Szüret ideje: 2012. okt. 5-16.
Erjesztés: spontán erjesztés kádakban, kézi csömöszöléssel.
Érlelés: új 225l hordóban (magyar, francia és amerikai) 36 hónapot

PALACKOZVA: 2017. 09. 25.

ANALITIKA:
Alkohol:14,5 %
Titrálható savtartalom: 6,3 g/l
Extrakt: 32 g/l

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„EGRI PHANTOM GRAND SUPERIOR 2012” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..