SYRAH 2013 GRAND SELECTION

Szinte fekete színű ital, amely vastagon feltapad a pohár falára. Koncentrált és komplex illat, amelyet sokféle erdei és feketebogyós gyümölcs vezet (fekete ribizli, feketecseresznye, áfonya, aszalt szilva, szeder). Az egri savak biztosítják, hogy nem nehézkes. Elegáns hordófűszerek egészítik ki a gyümölcsöket, mint a vanília, kakaóbab, füst, mogyoró és némi dohány. Komplex, gazdag, kerek bor, hosszú lecsengéssel.

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 16-17 °C

 

Ár: 7.500.- Ft.

Kategória:

Leírás

TERMŐHELY: A Syrah évek óta kiemelkedő helyet foglal el a pincészet életében, hiszen a fajta nagyon jól érzi magát a Nagy-Eged-hegyen.  A legújabb termékleírás szerint nem  tüntethetjük fel, de a szőlő teljes egészében a Nagy-Eged termése

DŰLŐINK

NAGY-EGED
Talaj:
rendzina termőtalaj, triászi mészkő, triászi-eocén mészmárga, agyagos vályog
Kitettség: déli fekvés
Lejtőszög: 8-35%
Telepítés: 2003
Terület nagysága: 18 ha
Művelésmód: bakművelés, alacsony-, középmagas kordon

BORKÉSZÍTÉS-ÉRLELÉS:  

A rendkívüli minőségű szőlő értékeit megőrizve, hagyományos eljárással készülnek a Gróf Buttler borok. A kisládás kézi szüretet követően, a préselést és a szűrést kihagyva a kékszőlőt bogyózzuk, a bogyókat kíméletesen megroppantjuk, majd kádakban, kézi csömöszölés mellett erjesztjük. Az alkoholos erjedést követően a bort lefejtük és kiváló minőségű tölgyfahordókban érleljük.
A minimális kén kivételével semmilyen anyagot nem adunk a borhoz, az erjedés is természetes élesztőkkel megy végbe.

Szüret ideje: 2013. okt. 3-4.
Erjesztés: spontán erjesztés kádakban, kézi csömöszöléssel.
Érlelés: új 225l hordóban (magyar, francia és amerikai) 28 hónapot

PALACKOZVA: 2017. 05. 04.

ANALITIKA:
Alkohol: 14,5 %
Titrálható savtartalom: 5,8 g/l
Extrakt: 33 g/l

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„SYRAH 2013 GRAND SELECTION” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..