GRÓF BUTTLER VIOGNIER 2016

TERMŐHELY: A Nagy-Eged nem csak kékszőlő, hanem fehérszőlő termesztésére is kiválóan alkalmas. Ékes bizonyíték erre, a kevésbé ismert viognier szőlőből készült borunk . A terület adta ásványosság vezető karakterként köszön vissza a viognier borunkban is.

Kategória:

Leírás

A DŰLŐRŐL

NAGY-EGED
Talaj:
rendzina termőtalaj, triászi mészkő, triászi-eocén mészmárga, agyagos vályog
Kitettség: déli fekvés
Lejtőszög: 8-35%
Telepítés: 2003
Terület nagysága: 18 ha
Művelésmód: bakművelés, alacsony-, középmagas kordon 

BORKÉSZÍTÉS-ÉRLELÉS: A rendkívüli minőségű szőlő értékeit megőrizve, hagyományos eljárással készülnek a Gróf Buttler borok. A kisládás kézi szüretet követően és a kíméletes préselés után a préslé kis acéltartályba került, ott ment végbe az erjedés, majd kb. fél évig a hordóban fejlődött a bor. A minimális kén kivételével semmilyen anyagot nem adunk a borhoz, az erjedés is természetes élesztőkkel megy végbe. 

Szüret ideje: 2016. szept. 9.
Erjesztés: spontán erjesztés használt fahordóban.
Érlelés: seprőfelkeverés mellett, 11 hónapig, 2-3 éves, 225 literes hordókban

PALACKOZVA: 2018. 01. 10.

ANALITIKA:
Alkohol: 13,5 %
Titrálható savtartalom: 6,6 g/l
Extrakt: 20 g/l 

KÓSTOLÁSI JEGYZET: Parfümös, virágos illat, gazdag aromavilág, elegáns textúra és minerális lecsengés jellemzi a bort. Az ikonikus Nagy-Eged hegy felső részéről szüretelt Viognier-ből 1400 palack készült.  

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 13-14 °C
 

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„GRÓF BUTTLER VIOGNIER 2016” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.