• Magyar
  • English
Ár: 
5 080 Ft
Viognier 2013
száraz
Termelőhely: 
Eger
Évjárat: 
2013
Űrtartalom/Content: 
0.75 liter
Szőlőfajta: 
Viognier

Parfümös, virágos illat, gazdag aromavilág, elegáns textúra és minerális lecsengés jellemzi a bort. Az ikonikus Nagy-Eged hegy felső részéről szüretelt Viognier-ből 1580 palack készült. 

 

TERMŐHELY:

A Nagy-Eged nem csak kékszőlő, hanem fehérszőlő termesztésére is kiválóan alkalmas. Ékes bizonyíték erre, a kevésbé ismert viognier szőlőből készült borunk .A terület adta ásványosság vezető karakterként köszön vissza viognier borunkban is.

 

A DŰLŐRŐL

NAGY-EGED
Talaj:
rendzina termőtalaj, triászi mészkő, triászi-eocén mészmárga, agyagos vályog
Kitettség: déli fekvés
Lejtőszög: 8-35%
Telepítés: 2003
Terület nagysága: 18 ha
Művelésmód: bakművelés, alacsony-, középmagas kordon

 

BORKÉSZÍTÉS-ÉRLELÉS: A rendkívüli minőségű szőlő értékeit megőrizve, hagyományos eljárással készülnek a Gróf Buttler borok. A kisládás kézi szüretet követően és a kíméletes préselés után a préslé kis acéltartályba került, ott ment végbe az erjedés, majd kb. fél évig a hordóban fejlődött a bor. A minimális kén kivételével semmilyen anyagot nem adunk a borhoz, az erjedés is természetes élesztőkkel megy végbe.

 

PALACKOZVA:
2015. 10. 17.

 

ANALITIKA:

Alkohol: 12,5 %
Titrálható savtartalom: 6,4 g/l
Extrakt: 21,8 g/l

 

KÓSTOLÁSI JEGYZET:

Parfümös, virágos illat, gazdag aromavilág, elegáns textúra és minerális lecsengés jellemzi a bort. Az ikonikus Nagy-Eged hegy felső részéről szüretelt Viognier-ből 1580 palack készült. 

 

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 13-14 °C

GRÓF BUTTLER BORÁSZAT ZRT. | 3300 EGER, NAGYKŐPOROS ÚT 23–25. | TEL: +36 (36) 515-335 | E-MAIL: INFO@GROFBUTTLER.HU | ADATVÉDELEM | SZÁLLÍTÁSI ÉS FIZETÉSI TÁJÉKOZTATÓ